Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

3 skarpe spørgsmål

11-01-2018

Hvem er I, og hvad laver I?
"Vi er en virksomhed, der laver alt i rustfrit stål til især fødevareindustrien. Når du laver anlæg til fødevareindustrien, er du pålagt et højt kvalitetskrav og skal overholde en række love og bestemmelser. Vi bliver hvert andet år kontrolleret, om vi nu også gør det.
Blandt vores største kunder tæller Arla Foods og Tetra Pak, som vi blandt andet laver filtreringsanlæg for, samt Grundfos, som vi laver maskinopstillinger og –flytninger for."
 
Hvad er jeres største udfordring?
"Vi døjer lige som mange andre i industrien med at finde kvalificeret arbejdskraft. Det er både til svejsning og opbygning af maskiner og anlæg. Vi har kun dansk arbejdskraft ansat, men kan sagtens forstå dem, der tyr til udenlandsk arbejdskraft. Selv om der er arbejdsløshed i Danmark, og der sådan set også er arbejdskraft at få, er det ikke nødvendigvis kvalificeret arbejdskraft. Vi klarer os igennem ved at tage det, vi kan få, og så har vi nogle kolleger i branchen, som vi kan låne medarbejdere fra. Det gælder naturligvis også den anden vej.

Dem, vi ansætter, begynder med at bygge rammer op, og derfra kan de gennem en længere periode udvikle sig til at blive selvkørende. Nogle lærer det rimeligt hurtigt, andre har sværere ved det. Selv om vi får medarbejdere, der har lavet lignende arbejde, skal de alligevel ”slibes til”, fordi de tit og ofte mangler den fornødne finish til at levere den kvalitet, vores kunder efterspørger. Vi har for første gang antaget en lærling. Og her må jeg sige, at vi skam også lærer noget af det. Vi vil gerne fortsætte med at tage lærlinge, men vi er nået frem til, at det for os giver mere mening at tage folk ind i mesterlære. EUX-elever er nemlig væk på skole i et halvt år ad gangen, og det er for skrøbeligt for sådan en relativ lille arbejdsplads som vores."

Hvorfor handler I hos Damstahl?
"Damstahl er altid leveringsdygtig og til en fornuftig pris. De er servicemindede, og så har vi et rigtigt godt samarbejde. De tager altid opgaven seriøst. Det er umuligt at undgå, at der indimellem kan være fejl på et produkt, og hvis der viser sig en fejl på et af de produkter, Damstahl har leveret, tager de det hver gang seriøst og følger op på det. Det er absolut ikke alle leverandører, der gør det."

Til toppen