Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Læreplads var bedste karriereskridt for Patrik

05-07-2017

Patrik Thomassen markerer endt uddannelse hos Damstahl med en fastansættelse som salgskonsulent.

Det er måske lidt tidligt som 21-årig at tale om at have foretaget sit bedste karriereskridt vel vidende, at karrieren først netop er begyndt. Men det er ikke desto mindre de oprigtigt mente ord fra Patrik Thomassen fra Horsens. Den 1. august i år får han uddannelsesbeviset som salgsassistent i hånden hos Damstahl, hvor han har tilbragt de seneste to år som salgselev.

"Da jeg gik på HHX i Horsens, var jeg slet ikke afklaret med, hvad der skulle ske efter endt eksamen. Alle muligheder stod åbne for mig. Måske skulle jeg læse videre på universitetet. Det eneste, jeg helt sikkert vidste, var, at jeg skulle have et sabatår", fortæller den 21-årige horsensianer, der spiller fodbold og dyrker kammeraterne i sin fritid.

Hvis du vil, får du lov

Sådan gik det ikke. På skolens uddannelseskaravanedag faldt Patrik i snak med en medarbejder fra Damstahl, og det fangede hans interesse.

"Han fortalte, at de søgte en elev fra 1. august, så jeg besluttede mig for at søge pladsen og fik den, allerede inden eksamen var i hus", siger han og slår fast med syvtommersøm:

"Det er simpelthen det bedste karriereskridt, jeg overhovedet kunne tage!"

 Og han har ingen problemer med at sætte ord på hvorfor.

"Du bliver hørt på lige fod med de andre, selvom du er elev hos Damstahl, og du har alle de muligheder, du overhovedet selv har lyst til. Jeg er aldrig blevet bremset. Hvis du selv viser, at du gerne vil, får du også lov", forklarer han.

Netop det med at vise engagement, er blevet bemærket hos Damstahl.

"Patrik er i den grad indbegrebet af vores SMIL værdier (Stolthed, Mod, Idérigdom og Liv, red.) og bibringer helt konkret med smil hver dag i kraft af hans smittende gode humør", siger Brian Sejr, der er salgschef hos Damstahl.

Grundig oplæring

Da Patrik 1. august 2015 satte sig til rette i salgselevstolen i hovedkontoret i Skanderborg, havde han ingen viden overhovedet om rustfrit stål. Men en god oplæring rundt i hele huset, der blandt andet indebar en uge på lageret, hvor han selv kunne få lov at stå med stålet i hænderne, gav ham så tilstrækkelig viden, at han efter tre måneder følte, at han kunne bidrage fuldt ud i forhold til kundebetjening.

Og siden er det bare gået stærkt for Patrik Thomassen, som allerede i december – mere end et halvt år før lærebrevet er i hus – skrev kontrakt på fastansættelse som salgskonsulent hos Damstahl.

"Jeg kommer til at få ansvaret for vores nordjyske kunder som intern sælger. Det er jeg bare super glad for, og jeg er både klar og har mod på mere", siger han.

Brian Sejr oplyser, at Patrik Thomassen faktisk har været med til at skrive historie hos Damstahl. Det er nemlig første gang i virksomhedens historie, at en elev mere end et halvt år før endt læretid bliver fastansat.

"Patrik besidder de rigtige ”købmands- og krigerinstinkter”. Det så jeg hurtigt og tøvede derfor ikke med allerede i december 2016 at lave en aftale om fastansættelse efter endt elevtid", siger salgschefen.

Masser af udviklingsmuligheder

Patrik Thomassen tør da også sætte kikkerten for øjet og skue fem-10 år ud i fremtiden og vurdere sin karriere.

"Jeg har naturligvis udviklet mig yderligere til den tid, og om fem år tænker jeg, at jeg er udekørende sælger for Damstahl, og jeg håber også, at jeg om 10 år stadig er her. Damstahl er en arbejdsplads med masser af udviklingsmuligheder, så jeg er helt sikker på, at jeg ikke går i stå her."

I den nærmeste fremtid gælder det dog en flytning med kæresten til Aarhus, og når elevpladsen omveksles til en fast stilling, bliver det sideløbende med videreuddannelse enten i form af en HD eller en diplomuddannelse.

Learning by doing

Personligt var valget af Damstahl det bedste for ham, og han er ikke bleg for at anbefale andre at gå elevvejen.

"Det er super godt at tage en elevuddannelse. Du lærer jo, mens du udfører arbejdet, så jeg kan kun klart anbefale andre at gå den vej."

Til toppen