Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Damstahl går igen forrest inden for viden om rustfrit stål

16-05-2017

Vellykket seminar om rustfrit stål, korrosion og hygiejnisk design trak fulde huse.

Hos Damstahl er viden om rustfrit stål en af virksomhedens vigtigste ressourcer.  En ressource, Damstahl er meget stolt af og derfor gerne deler ud af med andre inden for branchen.

Der var fulde huse, da Damstahl tirsdag 9. maj og onsdag 10. maj 2017 inviterede inden for til fem timers intensiv viden-input om rustfrit stål, korrosion og hygiejnisk design til blandt andet fødevare- og medicinalindustrien. Områder, der i dag aftager ca. 80 procent af det stål, Damstahl sælger årligt.

- Vi føler som markedsleder i Danmark, at det er vores opgave at udbrede kendskabet til rustfrit stål. Vi tror på, at der er behov for vidensdeling, siger Brian Sejr, salgschef hos Damstahl.

Brian Sejr, salgschef

Rives væk

Damstahl har en stærk tradition for at udbyde seminarer. En tradition, der efterhånden har ca. 10 år på bagen og med konstant fornyelse har fastholdt sin popularitet.

-   De seneste seminarer blev revet væk inden for den første time efter annoncering. Så der er et behov, siger han.

Underviserne er Damstahls tekniske konsulenter, maskiningeniør Erik-Ole Jensen og Claus Qvist Jessen, der er kemiingeniør og ph.d.

En aha-oplevelse

Mens Claus Qvist Jessen har stor viden om korrosion og rustfrit ståls opbygning, har Erik-Ole Jensen mange års erfaring fra hygiejnisk design til fødevareindustrien.

Begge har skrevet flere bøger om rustfrit stål, og en af dem, Rustfrit stål til hygiejnisk udstyr i food/pharma, var afsættet for seminaret.

-   Vi oplever hver gang, at kunderne får en aha-oplevelse. Og typisk får vi en lind strøm af telefonhenvendelser efter et seminar fra deltagere, der lige skal spørge lidt mere ind til nogle af seminarets punkter. Men vi fortæller gerne, hvad rustfrit stål er, for vi tror på, at vidensdeling er en investering, siger Claus Qvist Jessen.

Det er hans oplevelse, at Damstahls investering i vidensdeling kan mærkes i branchen, der generelt er blevet mere opmærksom på rustfrit ståls unikke egenskaber.

Øget insourcing

-   Vi ser en generel tendens til, at outsourcing fra Danmark så småt er ved at vende til insourcing, simpelthen fordi det er for dyrt, når produkterne sendes tilbage fra Indien eller Kina med fejl, siger han.

Disse fejl skyldes tit forkert håndtering, og her er særligt svejsearbejdet uhyre vigtigt i forhold til korrosion. Samtidig er det af afgørende betydning, at man har viden om det marked, man fremstiller sine stålkonstruktioner til. Fx så man i forhold til fødevare- og medicinalindustrien ikke får fremstillet konstruktioner, der kan være svære at holde rene.

-   Vores opgave er blandt andet at højne kvaliteten i det svejsearbejde, der udføres, for vi tror på, at jo større bevidsthed, der kommer på rustfrit ståls egenskaber og faldgruber, desto større fokus får svejserne på kvalitet, siger Erik-Ole Jensen.

 Erik-Ole Jensen, maskiningeniør og Claus Qvist Jessen, kemiingeniør og ph.d.

Det siger deltagerne om seminaret 9. maj 2017:

 Jesper Herkert, afdelingsleder hos LM Stålindustri:

-   Det er mit første seminar hos Damstahl, og det var virkeligt lærerigt og informativt.  Jeg kan sagtens få øje på nogle af mine kolleger, der også kunne have stor gavn af at deltage på seminaret. I forhold til det, vi laver, var det mest indlægget om overfladebehandling, jeg var interesseret i. Men den øvrige viden om fx den rette svejseteknik kan jeg give videre til vores svejsekoordinator. Og her er det en stor fordel, at vi får alle indlæggene efterfølgende på USB-stik.

Allan Andreasen, indehaver af Fyns Stål og Rør:

-   Vi er begyndt at bevæge os mere over i fødevareindustrien, så det var særligt viden om hygiejnisk design, jeg var interesseret i. I forhold til det var det umiddelbart Erik-Oles indlæg, der gav bedst mening for mig. Men helt generelt var det et rigtigt godt seminar.

Allan Brill, Project Manager hos Aquagain A/S: 

-   Jeg var meget begejstret for det arrangement, som Damstahl holdte. At man tilbyder sine kunder kompetence viden og deler ud af egne erfaringer, positionerer bare Damstahl som en af de vigtigste spiller på stål markedet i Danmark. Som ekspert i rustfri stål er Claus Qvist Jessen helt fantastisk til at dele sit budskab, og den entusiasme, han formidler sin viden med, er ligeledes helt fantastisk. Hos Aquagain er vi glade for at blive inviteret, og næste gang muligheden byder sig, vil vi helt sikkert sende flere folk afsted. Samtidigt gav det også anledning til at møde kollegaer fra samme branche og i den forbindelse måske knytte nogle arbejdsrelationer.

Til toppen