Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Damstahl: Vær opmærksom på EU safeguard-forordningen

20-02-2019

EU-Kommissionen gjorde fra 4. februar safeguard-forordningen permanent. Ordningen kan sætte toldafgift på noget af det stål, som importeres fra tredjelande.

Safeguard var EU's reaktion, da USA's præsident Trump pludselig indførte en toldmur imod varer fra den øvrige verden. Formålet var at undgå, at det europæiske marked blev oversvømmet af de produkter, som skulle have været eksporteret til USA – herunder stål.

EU beregnede, hvor meget der gennemsnitligt blev importeret fra tredjelande gennem de seneste tre år. Der er nu indført kvoter for de enkelte produkter. Når kvoterne er opbrugt, bliver overskydende import fortoldet med 25%.

- Safeguard betyder, at vi skal være opmærksomme på kvotenedskrivningerne, når vi køber stål uden for EU. Den første provisoriske periode på 200 dage løb fra ultimo juli 2018 til primo februar 2019. Her har Damstahl importeret rustfrit stål fra tredjelande i samme omfang som tidligere uden at blive ramt af de 25% told. Måske var vi lidt heldige. Men vi var også dygtige. Vores erfaring, vores kendskab til fortoldningssystemet og vores netværk – det har betydet meget, siger Damstahls koncernindkøbsdirektør Adam Nathansen.


Kun ét forbehold for told
Betyder det, at Damstahls kunder er uden risiko, nu hvor safeguard-forordningen er forlænget med to et halvt år?

- En del af risikoen tager Damstahl selv. Det gør sig gældende for det stål, vi køber til lager, forklarer Adam Nathansen.

De eneste situationer, hvor Damstahl er nødt til at tage forbehold, er når kunder vil købe større varepartier fra nyproduktion fra lande med oprindelse uden for EU. Damstahl rådgiver naturligvis kunden bedst muligt i den konkrete situation, men risikoen for en told på 25% vil altid være til stede.

- Hvis kunden ikke ønsker at løbe den risiko, kan vi altid bestille i Europa. Det bliver så til en anden pris. Grunden til, at kunderne køber større leverancer i tredjelande, er næsten altid en billigere pris, supplerer salgschef Brian Sejr.

Brian Sejr ønsker, at Damstahls kunder føler sig i trygge hænder med deres indkøb af rustfrit stål.

Damstahls forsyningsnetværk i og uden for EU sikrer kontinuerlige konkurrencedygtige forsyninger af varer til kunderne, - Safeguard eller ej.

 

 

Brian Sejr

  • Salgsdirektør

  • +45 8794 4031

  • bs@damstahl.com

Adam Nathansen

  • CPO, Damstahl Nordic

  • +45 8794 4052

  • an@damstahl.com

Til toppen