Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Fra kælderlokaler til storindustri i Skanderborg

08-02-2019

Året 1969 leverede masser af stof til historiebøgerne. Månelandingen skabte optimisme om menneskets evner til at overkomme store udfordringer. Willy Brandts tiltræden som kansler i Vesttyskland blev afsæt for ny dialog gennem jerntæppet. Woodstock-festivalen satte nye standarder for ungdomskulturen.

Samtidig var det i december 1969, vi fik grund til at holde fest i år: Damstahl a/s startede i lejede kælderlokaler i Farum nord for København.

Starten var ydmyg, og lokalet har sikkert været domineret af brunlige og æggeblommegule farver. Kontorets mest teknologiske værktøj var en regnemaskine med manuel svinger.

Konkurrence var allerede dengang et bærende element – både i kampen om at vinde ordrer og internt på kontoret. Medarbejderne dystede i konkurrencer om, hvem der hurtigst kunne gange og dividere sig frem til de rigtige resultater.

Resultaterne udeblev ikke, og i løbet af få år oprandt en stor dag, da 3 spritnye Toshiba-regnemaskiner blev opstillet på kontoret. Vildt! Indkøbsprisen overgik hele medarbejderstabens månedsløn - men sådan er det jo ofte, når der skal investeres i nyeste teknologi.

Damstahl var allerede i 1975 vokset så meget, at der var grund til at forlade kælderen, flytte, drage vestpå og indvie de nybyggede lokaler i Skanderborg.

Til toppen