Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Bevidst klimaindsats i hele værdikæden

29-05-2020

Damstahls første bæredygtighedsrapport er udkommet sammen med årsregnskab og CSR-rapport for 2019. Her opfordres både medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere til en bevidst og fælles klimaindsats.

Målsætningen om 70% reduktion i CO2-belastningen frem til 2030 er ambitiøs, men vi tøver ikke med at stå ved den.Også selv om det kun er 1% af Damstahls samlede CO2-belastning, som vi kan påvirke direkte. Vores matrikel i Skanderborg er blevet finkæmmet for mulige tiltag. En lang række initiativer er allerede gennemført, mens andre er planlagt og yderligere tiltag er sat under lup for at finde det rigtige tidspunkt til en CO2-optimering. Her stopper det dog ikke.

Hele værdikæden er i spil
Selv om de øvrige 99% af vores CO2-belastning skyldes eksterne faktorer og dermed ikke er direkte omfattet af vores målsætning, er de også i fokus. Her er vores tilgang at påvirke værdikæden bl.a. ved at informere og synliggøre forskellene mellem de enkelte producenter af rustfrit stål. Forskelle, der oftest har baggrund i, på hvilket kontinent stålet er produceret. Hertil spiller transporten naturligvis også ind, men det primære er dog stadig, at de europæiske værker typisk udleder 35% mindre CO2 pr. tons produceret stål målt i forhold til Asien.

- Det generelle fokus på klima påvirker stadigt større dele af værdikæden positivt i form af større åbenhed. Det gør det gradvist nemmere at opstille et reelt CO2-regnskab, konstaterer Michael Lund, CEO for Damstahl Nordic.

- Vi finder det naturligt at udnytte den mulighed til også som grossist at trække hele værdikæden, dvs. primært stålværkerne og kunderne, med ind i den forandring, der skal til, slutter Michael.

Læs mere i Damstahls CSR and Sustainability Report 2019 her.

 

Til toppen