Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

En rest stål gjorde stor forskel

18-06-2020

På Norvendia Maskinfabrik har man opnået op mod ti pct. kapacitetsforbedring alene ved at vælge stangstålet UGIMA-X. 

Virksomheden Norvendia Maskinfabrik i Støvring har mere end 30 års erfaring i CNC-drejning og fræsning i rustfrit stål. Af og til leverer kunden selv det stål, der skal forarbejdes. Direktør Henrik Jensen købte nogle stænger rustfrit stål af en sådan kunde, da dimensionerne på kundens stål lige passede på en anden opgave, der havde voldt noget besvær.

- Jeg kunne hurtigt se, at det var noget andet stål, end det, jeg normalt lavede opgaven i. For sliddet på mit værktøj var slet ikke det samme, og spånkvaliteten var også en helt anden, siger Henrik Jensen. 

Det var som at låne et professionelt slagbor af en håndværker, når man har vænnet sig til den bløde mellemvare fra byggemarkedet. Det vante værktøj kan også udføre opgaven, men forskellen er alligevel til at føle på.  

Helt unik bearbejdelighed

Kundens stål var UGIMA-X fra franske Ugitech, som Damstahl forhandler i Norden. Det ligner alt andet rustfrit stangstål, men er på grund af sin særlige kemiske sammensætning kombineret med en speciel struktur i stålet ekstra velegnet til CNC-drejning og -fræsning. Maskinen kan i de fleste tilfælde køre hurtigere, uden at det forårsager mere slid på værktøjet eller øgede standtider.

Henrik Jensen fik smag for mere, da den første opgave i UGIMA-X gav så overbevisende resultater. Han kontaktede Damstahl og fortalte om sine oplevelser, og her fik han den melding, at der kunne være endnu mere at hente.

- De ville kontakte Ugitech i Frankrig med skæredata på en ventende opgave, så franskmændene kunne komme med forslag til optimering på maskinens indstillinger, siger Henrik Jensen.

Maskinen kunne pludselig køre hurtigere

Efter tallene kom, fik Norvendia det fulde udbytte af UGIMA-X.

- Vi har kunnet sætte produktionshastigheden op med mellem fem og ti pct, så vi pludselig er blevet i stand til at producere til lager og har fået vores kapacitet udvidet. Samtidig er det blevet væsentlig mindre risikofyldt at køre en opgave ubemandet efter lukketid. Det har jeg ikke turdet før, siger Henrik Jensen.

Trods tempoforøgelsen er der ikke øgede udgifter til værktøj, for sliddet er ikke højere end før.

- Egentlig havde jeg fravalgt Damstahl som leverandør, fordi jeg havde en opfattelse af, at deres specialisering også gjorde dem dyrest på markedet. Men faktisk er mine udgifter til stål ikke steget, og med den medfølgende kapacitetsforøgelse er det det kun en gevinst at have skiftet leverandør, siger Henrik Jensen. 

Download brochure

Hos Damstahl kan du købe alle UGIMA-X kvaliteter, som er de austenitiske 1.4305,1.4307 og 1.4404 i dimensionerne 5 – 130 mm, samt 6-kant stål i dimensionerne 8 – 55 mm.

Til toppen