Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Hvad er CO2? - og hvad svarer mængden til?

02-06-2020

Damstahl arbejder målrettet på at reducere CO2-aftrykket. Men hvad er CO2 og hvorfor måles det i ton?

Hvad er CO2?
CO2 er en luftart, der bl.a. skabes ved afbrænding af fossile brændstoffer som benzin, gas, kul, olie og diesel. CO2 driver op igennem atmosfæren, hvor gassen bidrager til den såkaldte drivhuseffekt.

Hvad betyder drivhuseffekt?
CO2’s påvirkning af atmosfæren svarer til den varmeophobning, der kan ske i et hermetisk lukket drivhus på en varm sommerdag. Dvs., solens lys og varme kan godt passere igennem CO2-molekylerne på vej mod Jorden, men den varme, Jorden naturligt reflekterer, kan ikke slippe ud den anden vej. Det er derfor, man kalder det drivhuseffekten.

Hvad er effekterne af CO2?
Jo mere CO2, vi udleder, desto større bliver den globale opvarmning. Dette kan resultere i fatale konsekvenser i fremtiden gennem naturkatastrofer og følgerne af disse.

Hvorfor måles CO2 i ton?
Luftarter og gasser måles i vægt, fordi deres fylde ændres med temperaturen. Hos Damstahl måler vi CO2 baseret på forbrug og i ton. Dette gør vi bl.a. for bedre at kunne sætte mængden i kontekst med relaterbare aktiviteter.

Et ton rustfrit stål indkøbt fra Asien skaber ca. 700 kg CO2, mens et ton rustfrit stål fra Europa efterlader et CO2-aftryk på ca. 450 kg. En difference på omkring 250 kg CO2 per ton stål, som svarer til miljøbelastningen ved opladning af 250 iPhones.

 

Her er en oversigt, der viser hvad forskellige CO2-mængder svarer til:

Til toppen