Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Manden med overblikket

09-03-2020

Jan Lindegaard Hansen har mere end 25 års erfaring i at finde flanger, rør og fittings i rustfrit stål over hele Europa. Både kolleger og kunder hos Damstahl trækker dagligt på hans erfaringer. 

Hvis Damstahl var en fabrik, ville Jan Lindegaard Hansen være den fagstærke produktionschef, man kunne vække midt om natten og spørge til dimsen på nederste hylde af reol 121A, sektion K. Han ville vide, hvad det var for en dims, hvad den kunne bruges til, og han ville underholde med, at lige netop den dims faktisk passer nøjagtig med dimsen på mellemste hylde af reol 81B, sektion C.

Spidskompetencer og nicheprodukter

Jans jobbeskrivelse er produktspecialist, og hvis vi holder fast i billedet af produktionschefen, er Jans lager fordelt ud over hele Europa. Han har et indgående og opdateret overblik over metalproducenternes spidskompetencer og nicheprodukter. Han har ikke sin viden fra søgninger på internettet; hans viden har udgangspunkt i praksis, og han har ofte haft produkterne i hænderne. Han ved, hvad han taler om.  

- Jeg kommer af og til ud for kunder, der leder efter specielle flanger eller fittings, som måske er udgået af produktion. Men så kan jeg huske, at en producent i f.eks. Frankrig lavede noget lignende for få år siden, og så finder vi ud af, om det kan bruges i stedet, siger Jan.

Rådgiver kollegerne

Jans opgave er ikke kun at rådgive kunderne; hans primære rolle er at rådgive kollegerne, når de har brug for at trække på hans erfaring. Jan kender alt til kvaliteter, normer og regelsæt. Hvis vi hopper tilbage til billedet af fabrikken, er Jan ikke ingeniøren, der på decimaler kan udregne, om to dimser må sættes sammen – men han ved, hvad der passer sammen.

- Jeg kan f.eks. have en kunde, der ringer fordi han har en flange, som sidder på et system. Flangen har et vis antal bolthuller, som skal passe til en specifik rørdimension. Han har brug for min hjælp til at komme videre, siger Jan.

Finder den optimale løsning

Her er et vigtigt skridt at stille de rette spørgsmål, og dem er Jan knivskarp til at fodre kollegerne med. Kunder med specielle ønsker må for alt i verden ikke blot affærdiges med et ”det kan vi ikke skaffe”. Selvfølgelig kan vi ikke trylle, hvis en gammel, ukendt flange skal kobles på noget nyt. Men Jan lægger sig altid i selen for at finde den mest optimale og mindst kostbare løsning. 

Jan sidder mest på kontoret i Greve, men han kommer også jævnligt på hovedkontoret i Skanderborg og i den svenske filial i Malmø. Han bidrager til, at vidensniveauet i Damstahl tilgodeser alle behov.

- Det er vist almindelig kendt, at Damstahl er en videnstung virksomhed. Vores ingeniører ved alt om metalkvaliteter og kan foretage alle de komplicerede udregninger. Jeg er så den, der ved, hvad vi kan skaffe hjem, og vi vil i hvert fald vende alle sten, før vi siger, at noget ikke kan skaffes, siger Jan Lindegaard Hansen.

Jan Lindegaard Hansen

  • Product Specialist, Flow Technology

  • +45 8794 4035
    +45 2946 1279

  • jlh@damstahl.com

Til toppen