Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

Stål til tiden og i rette kvalitet

22-09-2020

ECM Industries A/S sætter forsyningssikkerhed og kvalitet højt, når de bestiller rustfrit stål. I knap tyve år har Damstahl været en fast samarbejdspartner og en af virksomhedens to hovedleverandører.

ECM Industries A/S, midtvejs mellem Vejle og Kolding, begyndte som en smedevirksomhed i 1977. I dag er der omkring 130 ansatte, og ejerskabet er tilfaldet anden generation. Ud fra devisen ”spørgsmålet er ikke, hvad vi kan skabe med metal - spørgsmålet er, hvordan vi gør det” producerer virksomheden produkter og delkomponenter i rund- og pladestål til et utal af industrier.

En smedevirksomhed af den størrelse er afhængig af en troværdig samarbejdspartner, der kan levere varen til tiden og i den ønskede kvalitet.

- Jeg bestiller ofte fra dag til dag, så levering til aftalt tid er naturligvis vigtig. Men det er mindst lige så vigtigt, at vi får den kvalitet, vi efterspørger. Hvis maskinerne står stille, fordi råmaterialerne er skæve eller bulede, mister vi penge. Damstahl lever i høj grad op til de to hovedparametre, siger indkøber Susanne Bang Blichfeldt fra ECM Industries.

Høj leveringsperformance
Ud af de seneste 361 ordrelinjer til Damstahl har der blot været to afvigelser – eller en leveringsperformance på 99,45 pct. Det er ganske godt, da bestillingerne foregår på gammeldags manér per mail, som ekspederes hos Damstahl – modsat mere moderne ”one push”-bestillinger, hvor kunden har direkte adgang til Damstahls lagerbeholdning og har knyttet egne produktnumre op på Damstahls varenumre. Sidstnævnte model mindsker risikoen for fejlleveringer betragteligt, men når det alligevel fungerer så fint på gammeldags manér for ECM Industries, er der flere gode grunde.

- Det spiller helt sikkert ind, at vi kender hinanden så godt. Når vi får ordrer fra ECM Industries, er det for det meste Susanne eller hendes nærmeste medarbejder, der bestiller.
Og hos os får kunderne næsten altid fat i de samme mennesker, siger Carsten Bo Møller, der er kørende sælger hos Damstahl. Carsten har Dorthe Hansen som sin back-up på kontoret, og sammen udgør de det team, der fast servicerer bl.a. ECM Industries.

-  På den måde opbygger vi et indgående kendskab, hvor vi har føling med kundens hverdag og ønsker. Dorthe spiller en vigtig rolle i den daglige kontakt, hvor hun i høj grad også har opbygget en rigtig god relation med Susanne og de øvrige hos ECM, fastslår Carsten Bo Møller.

Stål fra samme chargenr.
Susanne Bang Blichfeldt glæder sig også over at handle med en grossist, der har en vis tyngde og lagerbeholdning. Når stålet skal kunne bestilles fra dag til dag, er det vigtigt, at emnerne er på lager – og også gerne fra samme chargenr.

- Det er ofte vigtigt, at vi kan få store mængder stål til en opgave fra samme chargenr. Hvis vi f.eks. leverer en delkomponent til 200 vindmøller, er det væsentligt, at de alle er produceret fra samme chargenr. Ellers skal vi ud i et større sporingsarbejde, hvis der mod forventning viser sig fejl i råmaterialet, siger Susanne Bang Blichfeldt.

Til toppen