Din kurv indeholder rabat. Hvis du ændrer din kurv, så vil rabatten blive fjernet

VIDEO: Norvendia Maskinfabrik tester Ugima-X fra Damstahl

18-06-2020

Norvendia Maskinfabrik opnår en besparelse på 70% på værktøj ved bearbejdning af UGIMA-X fra Damstahl.

Se nedenstående video, hvor Henrik Jensen fra Norvendia Maskinfabrik fortæller om de mange fordele han oplever med UGIMA-X.

 

Virksomheden Norvendia Maskinfabrik i Støvring har mere end 30 års erfaring i CNC-drejning og fræsning i rustfrit stål. Af og til leverer kunden selv det stål, der skal forarbejdes. Direktør Henrik Jensen købte nogle stænger rustfrit stål af en sådan kunde, da dimensionerne på kundens stål lige passede på en anden opgave, der havde voldt noget besvær.

- Jeg kunne hurtigt se, at det var noget andet stål, end det, jeg normalt lavede opgaven i. For sliddet på mit værktøj var slet ikke det samme, og spånkvaliteten var også en helt anden, siger Henrik Jensen. 

Det var som at låne et professionelt slagbor af en håndværker, når man har vænnet sig til den bløde mellemvare fra byggemarkedet. Det vante værktøj kan også udføre opgaven, men forskellen er alligevel til at føle på.

- Vi har kunnet sætte produktionshastigheden op med mellem fem og ti pct, så vi pludselig er blevet i stand til at producere til lager og har fået vores kapacitet udvidet. Samtidig er det blevet væsentlig mindre risikofyldt at køre en opgave ubemandet efter lukketid. Det har jeg ikke turdet før, siger Henrik Jensen.

Trods tempoforøgelsen er der ikke øgede udgifter til værktøj, for sliddet er ikke højere end før.

- Egentlig havde jeg fravalgt Damstahl som leverandør, fordi jeg havde en opfattelse af, at deres specialisering også gjorde dem dyrest på markedet. Men faktisk er mine udgifter til stål ikke steget, og med den medfølgende kapacitetsforøgelse er det det kun en gevinst at have skiftet leverandør, siger Henrik Jensen.

Til toppen